Onveilige oversteekplaats Nieuwveen

Nieuwveen – Sommige inwoners vinden de oversteekplaats op de W.P. Speelmanweg onveilig. Er wordt, volgens hen, erg hard gereden door auto’s en bussen.

zebra nvn

De W.P. Speelmanweg is pas opgeknapt en opnieuw geasfalteerd. De weg ligt er weer netjes bij. Maar Nieuwveners hebben bij Natuurlijk Nieuwkoop aan de bel getrokken omdat ze vinden dat er na het groot onderhoud aan de weg nog steeds erg hard wordt gereden. Inwoners maken zich zorgen over de verkeersveiligheid en dan vooral over de onveilige situaties die zich voordoen bij het zebrapad bij de kruising Molenlaan – W.P. Speelmanweg.

Deze oversteekplaats wordt door veel ouders en kinderen gebruikt om naar het voetbalcomplex van voetbalvereniging Nicolaas Boys, de Mettenburcht en de clubhuizen van de WenS en Resonans te gaan. (locaties voor scouting, vogelclubs en jeugdclub).

Natuurlijk Nieuwkoop wil van het college van B en W weten of er meldingen of klachten zijn gekomen over de verkeers(on)veiligheid op de W. P. Speelmanweg. Zijn er met het onderhoud extra snelheid beperkende maatregelen getroffen om de verkeersveiligheid te verhogen of is het nodig om aanvullende maatregelen te treffen? Ook wil de fractie weten of aan bewoners, voorafgaand aan het groot onderhoud, gevraagd is naar de knelpunten en mogelijke oplossingen.

Bron: website natuurlijknieuwkoop.nl