Onverwacht mooie zeildag

Langeraar – Bij Watersport Vereniging Langeraar (WSVL) weten ze dat het weer niet altijd is, zoals de voorspelling was. Zondag 1 oktober was een mooie zeildag.

19e zondag 1 okt (61)

Afgelopen zondag werden er weer wedstrijden gezeild op de Langeraarse plas. De voorspelling was veel wind en een regenbui. Niets van dat alles. Wel een stevige wind, maar ook zon, dus ideaal weer om op de plas te zijn, aldus de organisatie. Om 12.00 uur startte de eerste wedstrijd met 8 boten. Mooie, in de windse rakken, en voor de Laser zeilers prachtige ruime windse koersen, waarbij er geplaneerd werd met hoge snelheden. Dat zeilen met een stevige bries het nodige van de stuurmanskunst eist was duidelijk. Een aantal Lasers sloeg om. Overeind trekken die boot en weer doorvaren, was het motto.

De middagwedstrijd werd 15 minuten uitgesteld, omdat het leek dat de wind was toegenomen. Het bleek mee te vallen en er verschenen 6 boten aan de startlijn en men zeilde dezelfde baan als in de ochtend. De wind was dan wel ongeveer gelijk, maar er waren sterke afwisselingen. Luwte en felle harde vlagen met soms ook winddraaiingen. Het was dus hard weken en alert zijn.

De altijd enthousiaste Anne Vliegenthart in de begeleidingsboot had alleen de pech dat, nadat hij aan het eind van de dag bijna alle boeien had opgehaald zijn motor uitviel, en daardoor peddelend naar de haven moest. Niettemin een prachtige zeildag, waarbij met “de stuurlui aan de wal “nog enige tijd over nagepraat werd.

Uitslag eerste wedstrijd:

1 Rob Morelisse & Peter Koeleman

2 Gerard van der Hoorn & Pieter de Graaff

3 Joost van Leeuwen

4 Arie Zethof & Brigitte Boomer

5 Hans Koeleman & Thijs Reatch

6 Jasper Koeleman

7 Martin & Lia Ubink

8 Albert Meijer

Uitslag tweede wedstrijd:

1 Rob Morelisse & Peter Koeleman

2 Gerard van der Hoorn & Pieter de Graaff

3 Jasper Koeleman

4 Arie Zethof & Brigitte Boomer

5 Joost van Leeuwen

6 Hans Koeleman & Thijs Reatch