Ook referee bij Nieuwkoop dolende

Poeldijk – In navolging van TAVV had ook Nieuwkoop met een dolende referee te maken. En ook hier was dat van doorslaggevende betekenis, alleen bleef het verlies van Nieuwkoop binnen de perken: 2-1.

nieuwkoopfraaiingedeeld

Bij de thee stond het nog dubbelblank, maar die eerste 45 minuten verveelde de wedstrijd geen moment. De eerste kans was voor de thuisclub, het schot van de Verburch aanvaller vloog rakelings naast. Aan de andere kant was Nieuwkoop gevaarlijk, de voorzet van Jeffrey Pieterse was net iets te scherp, anders had Dorus Boddeke de bal in het lege doel kunnen deponeren.

Het bleef spannend omdat beide ploegen aan elkaar gewaagd bleken, Nieuwkoop goalie Rodney van Beek redde fraai op een inzet van een Verburch spits. Na een half uur leek Nieuwkoop op voorsprong te komen toen Kooijman aan zijn directe belager ontsnapte en Jasper Langeree vond. Er werd aan de noodrem getrokken, iedereen zag dat, referee en grensrechter keken echter even de andere kant op, kan ook zijn dat de zonnebril de leidsman parten speelde.

In de daarop volgende minuten kwamen er mogelijkheden voor beide teams, gescoord werd er echter niet. De tweede helft domineerde in eerste instantie Nieuwkoop, verder dan een schot op de lat van Roland Kooijman kwam men echter niet. Een onschuldige aanval van Verburch brak echter de ban, goalie Rodney van Beek verkeek zich gruwelijk op een simpele bal, Sven van Beek profiteerde gretig: 1-0.

Dat was een dreun die hard aan kwam bij Nieuwkoop, de ploeg wankelde daarna als een aangeslagen bokser door de ring. Job Stolk voorkwam op de doellijn een tweede goal, dat deed goalie Rodney van Beek daarna met een prima redding. Toch werd het 2-0 met dank aan, voor Verburch althans, de falende leiding. Bij een diepe bal op de Verburch spits werd er gevlagd voor buitenspel, de weifelende referee Opdam floot op het moment dat de bal tergend langzaam richting doel rolde. Heel Nieuwkoop bleef staan om de vrije trap te nemen, maar moest verbouwereerd constateren dat Opdam doodleuk naar de middenstip wees: 2-0.

Het getergde Nieuwkoop liet het er niet bij zitten en perste er nog een slotoffensief uit. De beloning volgde twee minuten voor tijd, Roland Kooijman werd in kansrijke positie aan zijn shirt getrokken en dat leverde een strafschop op. De boosdoener kreeg “slechts” geel daar waar rood op zijn plaats was geweest. Pas na dik een minuut mocht Jeffrey Pieterse aanleggen, maar die deed dat wel uiterst koel: 2-1. In blessuretijd zwijnde Nieuwkoop nog bij een bal voorlangs. Dinsdag volgt in Nieuwkoop de return en zijn er degelijk kansen.

Auteur: Adrie van Lith