Ook SBN van start

Nieuwkoop – Ook Samen Beter Nieuwkoop (SBN) is met haar verkiezingscampagne begonnen. Het motto van SBN in de campagne is: SAMEN kunnen wij NOG BETER!

Dit weekend maakt SBN, momenteel met de grootste politiek fractie in de gemeenteraad de eerste vijftien personen van de kandidatenlijst bekend.

Lijsttrekker is Guus Elkhuizen, ook huidig wethouder. SBN gaat vooral door met dezelfde ploeg. In 2014 haalde de partij 6 zetels. Toen Leen Mur opstapte bij SBN heeft hij zijn zetel meegenomen om als Fractie Mur nog even door te gaan. Mur is niet van plan om verder te gaan in de politiek, maar de SBN fractie wel.

Op 1 staat Guus Elkhuizen, 2 is Lizet Keijzers, 3 is Remco Hendriks, 4 is Marco Slinger en 5 is Leo Visser.

Lyna Kant geeft haar zetel op en komt als lijstduwer terug. De lijst van vijftien personen ziet er verder als volgt uit:  6 Ines de Ridder; 7. Bianca Verhage; 8. Mariëlle de Romijn; 9 Wilfred Geerlof; 10 Barbara Zornig; 11 Robert van der Jagt; 12 Andor van Velzen; 13 Wilma van der Meulen; 14 Ruud Zonderop en 15 Peter Otto.

De kandidaten komen uit vrijwel alle kernen en de leeftijden van de kandidaten liggen tussen de 17 en 72 jaar. Samen Beter is bijzonder blij dat Janine Wahl, voormalig fractievoorzitster, en Lyna Kant als lijstduwers op de lijst willen staan om Samen Beter te ondersteunen bij de komende verkiezingen. Daarnaast zal Kant toetreden tot het bestuur van Samen Beter Nieuwkoop.