Oostenwind brengt kou

Regio – Komende dagen blijft het wisselvallig. Vanaf zondag wordt het droger, zonniger en beduidend kouder.

Vandaag is het eerst overwegend bewolkt met regelmatig regen. Later in de ochtend en in de middag zijn er enkele opklaringen, maar ook een aantal buien. Er waait een matige, aan zee (vrij) krachtige, zuidwestenwind. In de middag wordt de zuidwester aan de westkust hard, 7 Bft. Met 7 graden in het noordoosten tot lokaal 10 in het zuiden is het zacht voor de tijd van het jaar.

Zaterdag wordt het 6-7 graden. Het weerbeeld bestaat uit veel wolken, soms wat regen en slechts af en toe zon. In de loop van de dag steekt een frisse noord(oost)enwind op.

Zondag is het gevoelig kouder met 3 graden in het noordoosten tot 5 in Zeeland als maximumtemperatuur. Een stevige noordoostenwind veroorzaakt gevoelstemperaturen van enkele graden onder het vriespunt. Het weerbeeld bestaat uit een mix van wolken en zon. Lokaal kan vooral in de ochtend een beetje regen of natte sneeuw vallen, maar veel zal het niet voorstellen. In de nacht naar maandag gaat het op uitgebreide schaal vriezen.

De eerste dagen van volgende week is het rustig en droog winterweer met een mix van wolken en zon. Overdag wordt het 2-5 graden en in de nachten komt het tot enkele graden vorst. Er waait een koude (noord)oostenwind.