Op naar de jaarwisseling

Het einde van 2016 is inzicht. Nog even de laatste verplichtingen afwerken. De beste Oliebol is weer in Zuid-Holland te vinden.

Good old bles
Het overzicht van de afgedane modetrends is gepubliceerd. Het illegale vuurwerk brandt al in de opslag. De eerste prullenbakken zijn alweer gesneuveld. De laatste nieuwjaarswens wordt nog snel op de bus gedaan.

Nu nog even stilstaan bij alle leuke en minder leuke zaken van 2016.

Raarmeer kende diverse wisselingen in het gemeentebestuur. Opvallend was het aantal benoemingen van fractiehulpjes aan het einde van het jaar. Het grote geld in het politieke wereldje lokt weer vele jonge talenten.

Het was het jaar van de discussies omtrent gelukzoekers. Alle beschikbare huurwoningen werden gevuld met gekleurde medebewoners. Onze eigen jongeren moeten noodgedwongen nog even genoegen nemen met het zolderkamertje in het ouderlijk huis.

Velen van ons gaan noodzakelijkerwijs met de auto op weg naar het werk. Helaas kwamen sommigen niet meer terug. Mijn gedachte gaat uit naar de achterblijvers.

Ook in Raarmeer wordt wekelijks rondgegaan met de collectebus voor het bestrijden van vreselijke ziekten. En telkens weer worden we geconfronteerd met de harde werkelijkheid. Ook daar zijn diverse stoelen leeg gevallen. Steun in deze leegte is het minste wat ik kan doen.

En toch bak ik oliebollen en trek ik een fles champagne open. Niet omdat het moet, maar omdat het kan.

Nog één laatste raad. Doe voorzichtig met vuurwerk. Dan kunnen jullie, ook in 2017, je ergeren aan de verhalen van

Good Old Bles