Open dag bij De Viergangschool

Aarlanderveen – Aan de rand van het dorp in Aarlanderveen staat basisschool De Viergang: bent u wel eens binnen geweest? Op vrijdag 16 maart staan de deuren tussen 08.45 en 11.30 uur wijd open.

Ouders die eens binnen willen kijken zijn welkom in de school aan de Jacob van Damstraat. U kunt deze ochtend kennis maken met onze basisschool, maar ook de peutergroep en het kinderdagverblijf van De Molenkiek stellen hun deuren graag open. De Viergang biedt namelijk al deze faciliteiten onder 1 dak.

De Viergang werkt op een heel bijzondere manier. Onder andere in gecombineerde groepen en alle lokalen staan in open verbinding met elkaar. De hele school is in één oogopslag te overzien. Tijdens de werkmomenten hebben de kinderen geen vaste plek, maar zogenaamde flexplekken. Ze werken in verschillende ruimtes en op verschillende plekken en mogen daar hun eigen keuzes in maken. De kinderen kunnen in eigen tempo, zelfstandig werken. Dit biedt de kinderen veel mogelijkheden om samen te werken en zo van en met elkaar te leren. De leerkrachten kunnen hierdoor de kinderen op maat begeleiden, of je nu meer uitdaging nodig hebt, of juist meer ondersteuning.

Bent u benieuwd hoe dit in de praktijk werkt? Tijdens de Open Dag kunt u zich volop laten informeren. Om 08.45 uur bent u van harte welkom in een van de groepen en om 09.30 en 10.30 uur wordt er algemene informatie gegeven over de school:waar staan wij voor, wat hebben wij te bieden en hoe doen wij dat?

Voor meer informatie: 0172 574173 (Annet Kramer)