Open molendag Viergang Aarlanderveen

Aarlanderveen – Op zaterdag 12 mei kun je van 10.00 tot 17.00 uur een kijkje nemen bij de Molenviergang in Aarlanderveen. Deze molenviergang is uniek. Het is namelijk de enige viergang ter wereld die nog ingezet wordt voor de waterhuishouding. 

Je kunt een wandeling maken langs alle vier de molens. Dat is de beste manier om te zien hoe de molens samenwerken voor droge voeten in de polder. Bovendien is er bij iedere molen wel iets te beleven: je kunt een klompenmaker aan het werk zien en lokaal gemaakte kaas kopen. Er is een expositie van schilder en molenaar Leo van der Vlist en een verzameling ambachtelijke gereedschappen. En natuurlijk ontbreken de rondleidingen niet.

Extra bijzonder: de Putmolen
De molenaars Willem, Jannick, Eric en Johan geven uitleg over het functioneren van alle vier de molens en wat de Viergang in Aarlanderveen zo uniek maakt. Extra bijzonder is molen nummer vier: de Putmolen. Molenaar Johan Slingerland werkt en woont in deze molen en houdt hier ook nog een melkveehouderij. Doe mee met een rondleiding, die is hier zeker de moeite waard!
Naast de Putmolen staat het zomerhuis. Hier staat koffie en thee klaar en kun je een informatieve film over het werk van Rijnland bekijken. 

Kijk voor een plattegrond met parkeermogelijkheden en meer informatie op

www.molenviergangaarlanderveen.nl