Opnieuw meer mensen bij Dodenherdenking

Nieuwkoop – Opnieuw waren er meer mensen aanwezig bij de Dodenherdenking op 4 mei o.a. in Noorden, Nieuwveen, Ter Aar en Nieuwkoop.

De herdenking in Nieuwkoop begon met muziek van harmonieorkest van Eensgezind o.l.v. dirigent Nick Hoogland. Het orkest had speciaal voor deze gelegenheid gekozen om Only Love en Eventide te spelen.

De bijeenkomst begon om 19.30 uur bij monument Anonieme Slachtoffers aan de Roerdomplaan. Dit jaar waren door de 4-meiwerkgroep het Vocaal vrouwenensemble L’Amuze, muziekvereniging Eensgezind, de drie basisscholen en de middelbare school Ashram uitgenodigd om deel te nemen aan de herdenking. Daarnaast waren niet alleen Veteranen, politie en brandweer, maar ook andere kerkelijke en maatschappelijke organisaties benaderd.

Namens de gemeente Nieuwkoop sprak burgemeester Buijserd. Het Nieuwkoopse verzet liep als rode draad door zijn toespraak. Na de toespraak bracht het vrouwenensemble L’Amuze van Armida Klein o.a. Yesterday en Dona nobis Pacem ten gehore.

Hierna mocht Karolien Röling van basisschool De Rietkraag, een gedicht van Floor Gaus voordragen. Dit gedicht is geschreven n.a.v. de wedstrijd Dichterbij 4 mei.

Na de Last Post en 2 minuten stilte werd het Wilhelmus gespeeld en gezongen Wilhelmus. Aansluitend werden vele kransen en bloemstukken gelegd namens de Gemeente, de Nieuwkoopse scholen, de Veteranen, politie en brandweer, Amnesty, afgevaardigden van de gemeenschap van kerken, Rotary, Lions, SNOF en de Scouts. Tot slot werden eerst alle kinderen en daarna andere aanwezigen uitgenodigd om ook aan het defilé deel te nemen.

De werkgroep 4 mei kan met trots terugkijken op een geslaagde 4 meiherdenking.