Opvallend auto gedrag

De zeer donker getinte chauffeurs hebben geklaagd over te veel staande houdingen door de politie maar er zijn meer auto´s die de aandacht verdienen.

aapje

Wat opvalt is het gedrag van chauffeurs en chauffeuses van Noord Afrikaanse afkomst. Zij hebben in hun gedrag een deel van hun oorspronkelijke cultuur.

Als je in hun `homelands` kijkt naar rijgedrag en met name het even stilstaan voor kinderen laten in en uitstappen even iets afgeven of ophalen dan is dat  impulsief.

Dus niet aan de kant gaan  of een parkeerplek zoeken, maar gewoon stoppen waar je wilt zijn en de mede weggebruikers moeten er maar omheen. Dat zie je nog steeds in die homelands, wij Noordeuropeanen zien dat toch als chaotisch gedrag.

Toch wel raar voor hier in Nederland geboren Medelanders die hooguit 2 weken per jaar naar het homeland gaan en dat gedrag hier ook vertonen.

En verder valt op dat veel jonge chauffeurs  van deze etnische groep in kleine autootjes  maar heen en weer rijden om steeds maar weer bij een groepje contact te leggen en een `boks`te geven.

De boks wordt door google uitgelegd als  uiting van wederzijdse blijdschap en triomf.

Dit in tegenstelling tot de ferme handdruk die meer ter bevestiging is. Maar waarom rijden die knapen zo heen en weer? Hebben ze geen mobiele telefoon, of moet er iets afgegeven worden, of moet er iets door verteld worden wat niet over de mobiel kan?

Moet de politie hier ook maar eens naar kijken?

Aapje