Ouderen de klos door babbeltruc

Nieuwkoop – De politie heeft op donderdag 4 oktober 4 meldingen meldingen van diefstallen uit woning (of pogingen daartoe) ontvangen.

In alle gevallen hebben de verdachten zich de toegang tot de woning verschaft door het gebruiken van een babbeltruc. Ze deden zich onder andere voor als loodgieter, verzekeringsman en asbestverwijderaar.

Noemenswaardig om te melden is dat alle slachtoffers tot de leeftijdscategorie boven de 85 jaar (!) behoren. Het lijkt er dan ook sterk op dat men doelbewust op seniorenwoningen is afgegaan!

Alle incidenten vonden plaats tussen 18:00 en 20:15 uur, aan de Simon van Capelweg in Noorden (2 x), de Vijverhof in Nieuwkoop en de Peppelhof in Leimuiden.

Door slachtoffers en getuigen van de babbeltrucs in Noorden en Nieuwkoop werden 2 mannen gezien, met het volgende signalement:

– Licht getint / 20 – 30 jaar /175 – 180 cm lang / Netjes verzorgd / Sprak abn (licht accent) /Donker, krullend haar / Nummer 2: Licht getint / 20 – 30 jaar / 170 – 180 cm lang / Stevig postuur / Donker gekleed.

WAARSCHUWING
Laat nóóit zo maar iemand uw woning binnen, al lijkt zijn of haar verhaal nog zo aannemelijk. U bent te allen tijde bevoegd om de onbekende bezoeker naar een legitimatiebewijs te vragen. Vertrouwt u de zaak niet, schroom dan niet de politie te bellen via 112.