Ouderen in gesprek met lokale politiek

Langeraar – In Parola is vrijdag 24 november een bijeenkomst geweest, waarbij de zes  lokale politieke partijen (SGP/CU, CDA, SBN, D66, NN en VVD) present waren.

pol debat 2

Het was een bijeenkomst die vanuit verschillende ouderenorganisaties was georganiseerd (o.a. KBO, PCOB en PSGN). Jaap Aartman leidde de bijeenkomst, die overigens goed werd bezocht. (zie foto) Het werd geen debat, maar vooral een opsomming van politieke plannen/gedachten.

Er was vier keer een ronde met steeds 3 minuten tijd voor politieke standpunten.

Dat ging over de hoofdthema’s: Wonen, Zorg en Welzijn, Inkomen en Verkeer en Veiligheid. De bezoekers hadden vele tientallen vragen in de pauze opgeschreven, maar na de koffie was daar nog een half uurtje tijd voor. Lang niet genoeg, maar alle vragen worden later nog beantwoord door de politici.

Een paar vragen werden wel beantwoord en daardoor ontstond er ook enige discussie. O.a. over woonvormen (CPO bouwen of bijvoorbeeld Futurahuis) en privacy voor mensen met een hulpvraag.

Interessant was de opmerking van een bezoeker: ‘Jullie vinden er allemaal wel wat van maar wanneer gaan jullie er nou eens wat aan doen?’ Gespreksleider/gastheer Aartman: ‘Geen woorden, maar daden dus!’