Overgewicht? Werk aan een gezonde leefstijl!

Nieuwkoop – Overgewicht is het beste te bestrijden door te werken aan een gezondere leefstijl. De diëtiste en de fysiotherapeut in Gezondheidscentrum De Vijver in Nieuwkoop helpen u daarbij.

Overgewicht is een probleem in de Westerse wereld. Er worden vele afslankprogramma’s en diëten aangeboden die op korte termijn wel succesvol zijn maar op lange termijn toch niet meer opleveren dan het bekende jojo effect. Wetenschappelijk is vastgesteld dat een aanpassing van de leefstijl wél effect heeft.

In de regio Nieuwkoop hebben diëtistenpraktijk de Voediëtist en Bakker & De Vos, centrum voor bewegen en gezondheid, een programma opgezet onder de naam “Gewoon op Gewicht”. Dit programma richt zich niet op korte termijn doelen maar werkt wel bewust aan een aanpassing van de leefstijl van de deelnemer.

Het programma “Gewoon op Gewicht” duurt een jaar. In het programma wordt via verschillende themabijeenkomsten informatie gegeven over voeding en voedingsgedrag door diëtiste Ilse Hogervorst. De fysiotherapeute Marjolein van Beek van Bakker & De Vos geeft informatie over gezond bewegen en begeleidt 1 x per week het persoonlijke trainingsprogramma. Instromen in het programma is op elk moment mogelijk.

Na een jaar is de algemene conditie duidelijk verbeterd, heeft de deelnemer een gezonder gewicht en een gezondere leefstijl ontwikkeld en voelt zich daardoor sterker en energieker!

Meer weten? Overleg met de huisarts of neem contact op met de Voedietist 0172-444893 of met Bakker & De Vos, centrum voor bewegen en gezondheid, Vijverhof 1 in Nieuwkoop. Bel 0172-575261 of mail info@bakkerendevos.nl  Meer informatie vindt u op www.bakkerendevos.nl of op www.voedietist.nl

gog6