Paar mindere dagen

Regio – Vandaag is er meer bewolking en is het een paar graden minder warm. Zondag en maandag lijken buiige dagen te worden, maar daarna is er goede kans op een terugkeer van het fraaie nazomerweer.

Vandaag is er aanvankelijk veel bewolking. In de ochtend is kans op een beetje regen in het noorden en westen, in de middag is in het (zuid)oosten van het land kans op een enkele bui. Op de meeste plaatsen blijft het echter (nagenoeg) droog en in de middag breekt vanuit het (noord)westen de zon op steeds meer plekken door. Met 21-23 graden is het wat minder warm dan vandaag en er waait een zwakke tot matige westenwind.

Vrijdag blijft het overdag droog en is er vrij veel ruimte voor de zon. Met 22 graden op de Wadden tot 25 in Limburg wordt het weer iets warmer dan morgen. In de avond is in het noordwesten van het land kans op een beetje regen.

Zaterdag is het wisselend bewolkt en overwegend droog. Aan het einde van de dag is er in het binnenland een kleine kans op een bui. De temperatuur is, met 22-23 graden in het noorden en 25-26 graden in het zuiden en oosten, vrij hoog voor begin september.

Zondag lijkt een buiige dag te worden. Desondanks is het niet koud met een middagtemperatuur van circa 21 graden.

Ook maandag is de neerslagkans groot. Daarna wordt het droger en neemt het aandeel zon in het weerbeeld toe. Ook is er een goede kans dat de temperatuur dagelijks weer oploopt tot circa 25 graden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en facebook.

regenachtigedagen