Paasgeraas in Raarmeer

Wat is het druk geweest, alles stond vast. Ja de campagne ontdek Nieuwkoop heeft gewerkt!

Aapje

Opstoppingen aan de Nieuwveenseweg om naar de bloembollen velden te kijken. Lange rijen om overgezet te worden met het Zonneveer. De sluizen konden het ook niet meer aan. Als alle boten alleen maar naar binnen willen dan krijgen we teveel water binnen en moet het gemaal harder werken, maar de machinist had paasvakantie.

De Kerken deden goede zaken en draaiden wel drie diensten; er was geen kaarsje meer te krijgen.

De Horeca zat vol en heeft op 2de Paasdag de prijzen voor een eenvoudig toeristenmenu verdubbeld. Ja zelfs bij het Schnitzelparadijs De Zwarte Bal zaten de toeristen op de historische trappen.

Wel jammer dat er mensen een tijdje klem hebben gezeten in de Reghthuystoren. Omdat er te veel bezoekers boven over de rand hingen is de toren wat schever komen te staan. Daar moet volgend jaar wat aan gedaan worden.

Indrukwekkend was ook de stoet bussen die maar rondjes bleven rijden op zoek naar parkeerplaatsen, het leek een beetje op Ursula Run.

Tja, en dan het gemopper van de inwoners van Raarmeer. ‘Wat komt dat volk toch allemaal hier doen? Ja, je hoorde al een actiecomité “Raarmeer voor de Raarmeerders” en “Weg met die buitenlandse toeristen”

Buitenlanders zijn mensen die buiten onze omgeving(swet) wonen. De wereld van Raarmeer is de wereld die je vanaf de toren kan zien en wie van daarbuiten komt, is een vreemdeling.

Laat onze smeden maar nieuwe hekken maken om paal en perk (veilig) te stellen.

Aapje