Participatiewet ook voor politici

De nog zittende regering heeft de participatie wet ingevoerd. Iedereen moet met zijn of haar licht beperkte capaciteiten aan de arbeidsmarkt of maatschappij mee kunnen doen. Dat geldt ook voor politici!

Aapje
We kijken nu al weken naar “geen nieuws” over de formatie van een nieuwe regering. Partijen sluiten elkaar uit, op soms een enkel onderdeel van hun programma. Of zoals de PvdA zegt: “We hebben klappen gehad en moeten daar eerst van bijkomen.”

Met die lichte vorm van beperking kan je gewoon meedoen in de participatie. Of D66 die niet op zich een beperking heeft, maar wel een zeer uitgesproken opvatting over een onderdeel van hun programma en daarmee drammerig is geworden in de ogen van CDA en CU.

Of Groen Links die  drammerig  zoveel migranten wil toelaten dat we geen stukje groen meer over houden, aldus de VVD en CDA
Kom op politici het heeft nu lang genoeg geduurd, de hoogste tijd om te participeren in de regering.
Hoe zou een manager van een  re-integratie bureau dat doen?

Die laat elke partij  op 5 kaartjes  schrijven waar ze voor staan. Dus dwingen om de hoofdzaken te benoemen.  Als 4 kaartjes een match opleveren met andere partijen dan komt er een samenwerking op gang.

Dan niet meer achteruit onderhandelen om je vijfde kaartje alsnog uit te spelen, nee die bewaar je maar voor de volgende verkiezingen. En dan in de stijl van de participatiewet volgt de verplichting om aan het werk te gaan.

Doet een partij dat niet dan maar een flinke korting op hun inkomen. Gewoon handhaven van de regels die in  de participatiewet gelden. Een politicus is gewoon iemand met een zeer hoge uitkering en die laten we toch niet hun eigen speelkwartier bepalen?

Aapje