Pascal en Ingrid winnen Zwemloop

Nieuwkoop – Pascal Valentijn en Ingrid Eelkema zijn de winnaars van de Zwemloop, die op zondag 2 april werd gehouden.

Winnaars Pascal en Ingrid

Winnaars Ingrid en Pascal (foto pr)

Stichting Triathlon Nieuwkoop organiseerde deze zwemloop en onder het genot van een heerlijk voorjaarszonnetje en geen wind kon er een mooi deelnemersveld van start.

Pascal Valentijn en Ingrid Eelkema als eerste over de streep na 1 kilometer zwemmen en 10 kilometer lopen

Tonny Blom kwam, net als vorig jaar, na 1 kilometer zwemmen als eerste het water uit. Gevolgd door de winnares bij de dames, Ingrid Eelkema en de latere nummer 3 bij de heren, Mathis Corentin en Pascal Valentijn. Pascal Blus uit Leiden maakte er een mooie strijd met zijn naamgenoot en finishte op nog geen halve minuut achterstand als tweede. Ook bij de dames was het ‘gat’ tussen Ingrid en de nummer twee, Petra Sloots, minder dan een halve minuut.

Jeffrey Reijnders en Ada van Zwieten winnen ‘de midden afstand’
Jeffrey kwam na 500 meter zwemmen als snelste uit het water en hield zijn voorsprong tijdens de 5 kilometer lopen vast. Een knappe prestatie. Ada zag een aantal dames voor haar het water verlaten, maar kon ze snel inhalen met het lopen en finishte als eerste. Een halve minuut na Ada finishte Nadine Naaykens.

De jeugd heeft de toekomst
Voor jonge atleten en atleten die eens willen ‘snuffelen’ aan triathlon stond ook dit jaar een korte afstand op het programma. De 250 meter zwemmen en 2,5 kilometer lopen werd gewonnen door Niels Lekkerkerk uit Aalsmeer en Liv Kraan uit Bodegraven.

Ruim 40 enthousiaste Scala-leerlingen sloten een periode van hardloop- en zwemtrainingen af met deelname aan de zwemloop
De Scala College-leerlingen van 5 havo en 5 vwo die het vak BSM volgen stonden zondagochtend vroeg op om de strijd aan te gaan. 500 meter zwemmen en vervolgens 5 kilometer hardlopen. Met hun deelname sloten ze een periode van ruim zes weken trainen af. Spannend vonden ze het allemaal. En vroeg. Maar na afloop was iedereen toch ook echt trots op zijn prestatie.