Pinautomaat terug in Nieuwveen

Nieuwveen – De Rabobank maakte woensdag 4 april bekend dat in de loop van dit jaar een pinautomaat wordt teruggeplaatst in Nieuwveen.

Commercieel directeur mevrouw Tax meldde dat Rabobank Groene Hart een verzoekt tot plaatsing van een een zogeheten pinbox heeft ingediend bij de gemeente. Het moet een unit worden waar de inwoners kunnen pinnen, maar tevens een plek waar ondernemers geld kunnen afstorten.
Eind vorig jaar besloot de bank de pinautomaat weg te halen van het Teylersplein, omdat het voormalige pand van de bank een woonbestemming heeft gekregen. Na overleg met de dorpsvereniging is een zoektocht gestart naar een oplossing. In eerste instantie werd die gevonden in een mobiele pinwagen (elke zaterdag 10-12 uur) Ook is overleg met lokale ondernemers over een zogeheten instore automaat. Dat laatste is niet gelukt en omdat ook de oplossing met de mobiele automaat niet ideaal blijkt, is overleg gevoerd om alsnog een pinautomaat terug te plaatsen.
Het wordt een “witte”pinautomaat, dat wil zeggen niet alleen voor Rabobank-klanten, maar voor iedereen met een bankrekening.
De dorpsvereniging reageert in eerste instantie blij. Een woordvoerder: ‘Er is goed en constructief overleg geweest met de bank, de eerste oplossing was al een stap in de goede richting en uiteindelijk zijn we heel blij dat de pinautomaat weer terugkomt. Wij hopen dat de gemeente haast maakt met het verlenen van de vergunning om de automaat te plaatsen en we hopen dat ‘ie centraal in het dorp komt te staan.’