Politie pakt overtreders

Regio – Agenten hebben in de laatste dagen en nachten bij verschillende verkeersfeiten moeten ingrijpen.

gepakt

Twee agenten hielden op de Noordse Dorpsweg in Noorden een auto staande. Bij controle van de bestuurder bleek dat hij geen rijbewijs had. Dit was de 3e keer dat hij zonder rijbewijs reed. Hierop is zijn auto in beslag genomen. De 26-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland, kreeg een bekeuring. De Officier van Justitie zal bepalen wat er met de auto gaat gebeuren.

Op de Hertog van Beijerenstraat in Ter Aar zette een agent een auto aan de kant. Het Poolse kenteken van de auto bleek sinds 23 juni verlopen. Hier krijgt de 24-jarige man, ook zonder vaste woonplaats in Nederland, een bekeuring voor. De auto en beide kentekenplaten zijn in beslag genomen.

In de nacht van dinsdag op woensdag moest een 28-jarige bestuurder, zonder vaste woon- of verblijfplaats, zijn auto aan de kant zetten omdat hij reed met een ongeldig verklaard rijbewijs. Uit de politiesystemen bleek dat hij nog 14 dagen in de gevangenis moest zitten, hierop is hij meegenomen naar het politiebureau.

Woensdagmiddag controleerden agenten een auto op de N207 bij Leimuiden en bij die controle bleek de 46-jarige man uit Aalsmeer, te rijden zonder rijbewijs. Omdat agenten dachten dat hij onder invloed van drugs reed, hebben ze bij hem een speekseltest afgenomen. Deze testte positief op amfetamine. Hierop is de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau in Ter Aar, waar een arts bloed van de man heeft afgenomen. De man gaf uiteindelijk toe dat hij amfetamine had genomen. De man krijgt voor beide zaken proces-verbaal.