Politie: Veel verkeer(d)

Regio – Ook afgelopen weekend was het weer behoorlijk raak in het verkeer, zo meld de politie Kaag en Braassem. O.a. rondom het Bloklandfeest in Nieuwveen reden verschillende mensen onder invloed.

WoubruggeOp 4 mei rond 00:04 uur reed een 36-jarige man uit Nieuw-Vennep over de N207 bij Woubrugge. De snelheid van de man werd gemeten met behulp van een lasergun, de man bleek na correctie 135 km/u te rijden. Het rijbewijs van de man is ingevorderd, de Officier van Justitie zal een besluit nemen over teruggave van het rijbewijs en de hoogte van de boete.

Nieuwveen Op 4 mei rond 02:27 uur reed een 16-jarige jongen uit Noorden door Blokland op een scooter, maar hij viel op, omdat hij zonder helm kwam aanrijden. Bij een blaastest bleek dat hij teveel gedronken had, op het bureau blies de jongen 335 ug/l. Hij is met rijverbod lopend heengezonden.

Langeraar – Op 4 mei rond 08:44 uur reed een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats over de Geerweg in Langeraar. Bij controle met een speekseltest bleek dat de man onder invloed was van drugs. De man is aangehouden, aan het bureau is door een arts bloed afgenomen, dit word ingezonden naar het NFI voor onderzoek.

Nieuwveen – Op 5 mei rond 00:15 uur reed een 27-jarige man uit De Kwakel over de Uiterbuurtweg. Omdat de man bij de politie bekend is als drugsgebruiker, werd hem een speekseltest afgenomen. Uit de test bleek dat de man onder invloed was van drugs. Ook bij deze man is bloed afgenomen voor onderzoek bij het NFI.

Roelofarendsveen – Op 5 mei rond 01:58 uur werd een 37-jarige man uit die plaats gecontroleerd op de Langeweg. Ook deze man was bij de politie bekend als drugsgebruiker en een speekseltest leverde ook in dit geval een verdenking van rijden onder invloed op. Ook hier is bloed afgenomen voor het onderzoek naar de gebruikte stoffen.

Woubrugge – Op 5 mei rond 19:56 uur reed een 24-jarige man uit Alphen aan den Rijn met maar liefst 141 km/h over de N207. Vanwege de overschrijding van meer dan 50 km/h is het rijbewijs van de man ingevorderd.

Roelofarendsveen – Op 5 mei rond 23:13 uur reed een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats over de A4 en bij controle bleek de man onder invloed te zijn. Op het bureau blies hij 710 ug/l. Het rijbewijs van de man kon niet worden ingevorderd, dit ligt nog tot februari 2019 bij het OM, daarom is ook proces-verbaal opgemaakt wegen rijden met ingevorderd rijbewijs.

Roelofarendsveen – Op 6 mei rond 01:51 uur reed een 49-jarige man uit die plaats over de Turbineweg en hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. De man had ook nog twee kinderen in de auto. De kinderen zijn door de politie thuisgebracht, de man blies op het bureau 710 ug/l en zijn rijbewijs is ingevorderd.