Politieberichten

Regio – De politie heeft in het afgelopen weekend wederom verschillende bestuurders beboet voor verschillende zaken/overtredingen.

Ter Aar – Op 11 mei rond 11:50 uur reed een 21-jarige bestuurster uit Zevenhoven over de Westkanaalweg in Ter Aar. Toen zij de Hertog van Beijerenstraat inreed werd zij aangereden door een auto welke vanaf de Hertog van Beijerenstraat de Westkanaalweg opreed. Deze automobilist is na de aanrijding direct doorgereden in de richting van Papenveer.

Ter Aar – Op 11 mei rond 18:00 uur reed een 23-jarige motorrijder uit Ter Aar 30 km/u te hard over de Oostkanaalweg in Ter Aar. Nadat deze bestuurder was staande gehouden bleek dat hij op een zware motorfiets reed niet in het bezit was van het rijbewijs categorie A. De bestuurder zal binnenkort een schikkingsvoorstel ontvangen voor het rijden zonder rijbewijs.

Woubrugge – Op 11 mei rond 20:00 uur een 48-jarige man uit Woubrugge met 147 km/u over de N207 in Woubrugge. Vanwege de overschrijding van meer dan 50 km/u is het rijbewijs van de man ingevorderd. Binnen 10 dagen zal de Officier van Justitie een besluit nemen over het rijbewijs en de hoogte van de boete.

Ter Aar – Op 11 mei rond 21:00 uur controleerden agenten van ons team een 25-jarige bestuurder uit Nieuwveen op de Aardamseweg in Ter Aar. Omdat er een wietlucht uit de auto werd geroken is er een speekseltest bij de bestuurder afgenomen. Daaruit bleek dat de bestuurder onder invloed van drugs was. De bestuurder is aangehouden en op het politiebureau is door een arts bloed afgenomen, dit wordt ingezonden naar het Nederlands Forensisch Instituut voor onderzoek.

Oude Wetering – Op 12 mei rond 01:00 uur werd een 22-jarige man uit Roelofarendsveen gecontroleerd op de Alkemadelaan. Ook vanuit deze auto werd een sterke wietlucht geroken. De speekseltest leverde een verdenking voor het rijden onder invloed op. Ook hier is bloed afgenomen voor onderzoek.