Politiek correct

Discriminatie mag niet. Dus bestaat zwarte Piet niet meer. Moorkoppen zijn in de ban. Het woord neger mag niet meer gebruikt worden. En nu mogen we het ook niet meer hebben over allochtonen.

Good old bles uitgelicht

Ja, het moet toch niet meer gekker worden. Noem mij geen Nederlander. Ik woon in Zuid-Holland dus ben ik Hollander. Of nog erger Zeg tegen een inwoner van Ter Aar niet dat hij Nieuwkoper is.

Het wordt dus tijd dat we een nieuwe term gaan zoeken waarbij niemand zich achtergesteld voelt. Natuurlijk hebben wij, columnisten, die term al. Wij hebben het over Raarmeer en Raarmeerders. Ik stel voor dat in de ambtelijke rapportages deze term wordt gebruikt.

Immers als ze schrijven dat er 90 vluchtelingen opgevangen moeten worden in Nieuwkoop ontstaat de vraag waarom niet in Ter Aar.

De raadslieden spreken over het DNA van Nieuwkoop. DNA is de levensader. Er wordt geen aandacht besteed aan het DNA van de rest van Raarmeer. Alsof de rest niet bestaat. Dit is discriminatie in optima forma.

Er moet een omgevingsvisie voor Nieuwkoop komen. Nieuwveen zoekt het zelf maar uit. Alleen als er betaald moet worden dan weten ze wel alle inwoners van Raarmeer te vinden.

Kortom je kan je overal druk over maken. Zwarte, witte bruine of bonte paarden het maakt mij niet uit. Het zijn en blijven paarden en vrienden van

Good Old Bles