Politieke Praat bij RTV Hollands Midden

Nieuwkoop – De gemeenteraadsverkiezingen zijn op 21 maart 2018. In de aanloop daar naartoe is een aantal radio-uitzendingen en een drietal debatten. RTVLokaal en RTV Hollands Midden zorgen dat u in de komende maanden op de hoogte blijft.

Zes of zeven weken komt het radio-programma Politieke Praat weer tot leven. Ook bij de vorige verkiezingen (2014) was dat het geval. De politieke partijen die meedoen in Nieuwkoop zullen elk in een radio-uitzending hun verhaal kunnen doen. Presentator Peter Vos zal in samenwerking met leerlingen van het Ashram College deze uitzendingen verzorgen. Op donderdag 18 januari is het CDA als eerste partij aan de beurt. In de weken erna volgen VVD, NN, SPP/CU, SBN en D66.

Na deze serie radio-uitzendingen volgen nog drie debatavonden op woensdag 28 februari in De Vlinder, Ter Aar, op woensdag 7 maart in Kaleidoskoop, Nieuwkoop en op dinsdag 13 maart in ‘t Trefpunt te Zevenhoven. Ook de drie debatten worden live uitgezonden (20.00 – 22.30 uur) maar publiek op de locaties is ook welkom. De journalisten Joep Derksen en Peter Vos leiden de debatten op locatie.

Op 21 maart zal een slotuitzending live vanuit het gemeentehuis in Nieuwveen komen. Tussen 22.00 en 01.00 uur worden dan de eerste resultaten verwacht en de aanwezige politici en andere belangstellenden wordt dan om een reactie gevraagd.