Prijzige rotonde Ter Aar

Nieuwkoop – Om een rotonde in Ter Aar te kunnen aanleggen koopt de gemeente een stuk grond, met daarop nog vastgoed voor ruim 9 ton.

Het college stelde de raad voor een krediet van € 900.000 beschikbaar te stellen voor de aankoop van deze percelen aan de Westkanaalweg. In de meningsvormende raad van 20 april was de aankoop van 1 perceel nog niet geregeld. De eigenaar maakte zelfs bezwaar tegen ‘vreemde gang’ van zaken en vond bovendien het bod te laag.

Er is een klein beetje geld bijgedaan, maar bedragen worden niet genoemd in de raad. Sommig raadsleden lieten echter blijken dat er inderdaad meer wordt betaald. ‘De meerkosten moeten dan maar in de najaarsnota worden verrekend,’ zei Martin Hoekstra (D66)

De gemeentesecretaris bevestigde later op de avond dat er meer dan de beoogde 9 ton wordt uitgegeven.

De raad had er zogezegd, weinig moeite mee en stemde in. Jan Hardenberg (VVD) ‘Dit is een belangrijke stap voor Ter Aar, jammer dat het wat meer kost.’

Rotonde

Voor de aanpassing van de kruising Westkanaalweg / Aardamseweg nabij de Aardamsebrug wordt de aanleg van een rotonde voorgesteld. De ruimte is nu beschikbaar gekomen, de volgende kostenpost op die plaats zal de aanleg van de rotonde zijn. Ook dat zal de nodige tonnen gaan kosten.