Prima Straatvolleybaltoernooi

Nieuwkoop – Wat een geluk hadden alle deelnemers aan de vijfendertigste editie van het Waterlanders Straatvolleybaltoernooi. De weergoden waren zondagmiddag 11 juni uitstekend gezind waardoor er heerlijk in het zonnetje gevolleybald kon worden.

170612 - Fantastisch volleybalweertje tijdens Waterlanders Straatvolleybaltoernooi - wb
Ditmaal op een centrale plek in Nieuwkoop, het evenemententerrein tegenover sporthal de Steupel, waardoor langsfietsende bezoekers regelmatig stopte om even te kijken wat er allemaal gaande was.
De Evenementen Commissie van de Nieuwkoopse volleybalvereniging had het terrein in alle vroegte omgetoverd tot een heus festivalterrein. Met als kleine verschil dat er hier ook zes volleybalvelden waren opgebouwd, er moest immers nog wel gesport worden. Bezoekers genoten onder de parasols op kleedjes en campingstoelen van alle sportieve prestaties. Op een dag waarop een uitzonderlijk hoge zonkracht werd gemeten, is regelmatig insmeren en drinken natuurlijk erg belangrijk. De nodige consumpties werden daarom aan de bar besteld waarbij de opbrengst ten goede kwam aan de kas van Waterlanders.
In totaal hadden eenentwintig teams van vier personen zich aangemeld bij de organisatie; veertien teams in de recreatiepoule en zeven in de prestatiepoule. Er werden steeds wedstrijden van twintig minuten gespeeld. De recreatiepoule werd gewonnen door ‘De Kaputmachers’. In de prestatiepoule wonnen enkele Heren 2-spelers met het team ‘Jansakkerhoeve’ de eerste prijs.
De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd evenement. Tijdens de afgelopen edities werd steeds wel iets verandert om het evenement nog steeds aantrekkelijk te houden. Zo werd er vorig jaar nog twee dagen gespeeld op zand en is dit jaar gekozen voor een eendaags evenement op de zondagmiddag. De evaluatie moet nog plaatsvinden, maar de commissie hoopt ook volgend jaar weer op de zondagmiddag te kunnen ballen. Hopelijk met net zulk mooi weer!