Programma “Beweeg dag” senioren

Nieuwkoop – Woensdag 30 mei staat de gehele Gemeente Nieuwkoop in het teken van de Beweeg dag voor senioren. In alle kernen van de gemeente worden beweeg activiteiten georganiseerd.

De organisatie is in handen van de samenwerkende fysiotherapiepraktijken in de Gemeente Nieuwkoop, verenigd onder de naam Fit-iN. In de verschillende kernen worden activiteiten georganiseerd door de fysiotherapeuten, om het bewegen en een gezonde leefstijl voor ouderen te stimuleren. Uiteraard zal er, naast het gezamenlijk bewegen, ook ruimte zijn om er samen een gezellige dag van te maken. Er zijn nogal wat ouderen die kampen met eenzaamheid en het regelmatig samen bewegen of andere activiteiten ondernemen vermindert dit probleem en verhoogt de kwaliteit van  leven.

Het programma in de kern Nieuwkoop speelt zich af en rond de Kaleidoskoop en ziet er uit als volgt:
10.00 inloop met koffie/thee gratis
10.30-11.30 meedoen met de wandelgroep: 2 niveaus en daarna koffie
11.30-12.00 aerobics voor senioren oftewel bewegen op muziek
11.30-12.30 fitheidscheck
12.00-12.30 Beweegtuin activiteiten
12.30-13.30 lunchpauze
13.30-14.30 fitheidscheck
13.30-14.00 meedoen met MBVO
14.00-14.30 demonstratie en meedoen met volksdansen

Verder is het de hele dag mogelijk om, naast een gratis lekker kopje koffie of een frisdrankje, diverse fietsen uit te proberen en advies te krijgen als fietsen voor u niet meer zo vanzelfsprekend is. De tafeltennisvereniging is aanwezig en geeft demonstraties en uiteraard kunt u ook zelf een balletje slaan. Ook is er een “beweegmarkt” met daarin informatie over en kennismaken met FysioSport senioren, de cursus valpreventie, NeuroFitGym, FysioSport in het water en bestaat de mogelijkheid om uw fitheid te laten testen. U kunt de hele dag advies krijgen omtrent bewegen voor senioren, bijvoorbeeld als u bepaalde klachten heeft, door de aanwezige fysiotherapeuten.

Dus, kom ook op 30 mei naar de Kaleidoskoop! Samen maken we er een gezellige dag van. Aanmelden is niet nodig maar wel handig voor het uittesten van de fietsen. Neem daarvoor contact op met Bakker & De Vos, centrum voor bewegen en gezondheid via 0172-575261, mail naar info@bakkerendevos.nl of loop even binnen bij Mien of Lilian op de Vijverhof 1 in Nieuwkoop.