Proms in het Ziendepark

Zwammerdam – Het Oranjecomite Zwammerdam presenteert op woensdagavond 26 april een bijzonder en aansprekend concert in het Ziendepark te Zwammerdam: Proms in het park.

proms-spandoek-final-borft

Een nieuw, grootschalig en gratis evenement in de traditie van Night of the Proms. Klassiekers uit de popgeschiedenis en toppers van nu wisselen elkaar af tijdens een aaneengeschakelde show met zang, dans en geweldige muziek.

Scheurende gitaren tegenover gevoelige ballads, Engelstalige hits tegenover oer-Hollandse meezingers, spectaculaire filmmuziek, maar ook bekende dans- en musicalnummers. Aan het eind van de avond gaat het dak eraf. De artiesten van deze avond zijn de nationaal bekende Martin van der Starre en Sophie Hoytema. Zij worden begeleid door een professionele band bestaande uit Nick Bult (toetsen), Hilmar Leujes (basgitaar) en Axel Gunning (gitaar) in samenwerking met Muziekvereniging Wilhelmina uit Zwammerdam, Koor Fabulous uit Bodegraven en Udi Dans uit Zwammerdam. De diverse muzikanten en groepen hebben ieder een eigen stijl en invalshoek. Samen brengen zij een afwisselend programma ten gehore. Dit alles wordt in een hoog tempo en met veel variatie gebracht.

Het concert vindt plaats in het Ziendepark in Zwammerdam. Dit karakteristieke parkje ligt aan de Oude Rijn en wordt voor het concert sfeervol verlicht en ingericht. De muzikanten spelen op een vergroot podium en ook de toeschouwersplekken zijn grotendeels overdekt. Voor enkele zitplaatsen wordt gezorgd. Het concert is ook vanaf boten op de Rijn te aanschouwen en beluisteren. Bezoekers kunnen hun boot aanmeren bij het park en het spektakel vanaf het water beleven.

Inloop vanaf 18.00 uur met eten en drinken. Om 19.00 uur geeft burgemeester Spies van Alphen aan den Rijn het officiële startsein voor het concert, dat tot 22.00 uur duurt. Het Promsconcert van 26 april is van hoog niveau en heeft een professionele uitstraling, daardoor worden veel toeschouwers verwacht. De toegang is dankzij genereuze sponsoren gratis.

Het Oranjecomite Zwammerdam organiseert reeds jarenlang het klassieke Koningsfeest in het dorp, maar is eveneens bekend van Zwammerdam Culinair en andere festiviteiten in Zwammerdam. Zie ook de facebookpagina van Oranje Comité Zwammerdam.