Publieksprijzen GH Kunstprijs uitgereikt

Nieuwkoop – In Hoeve Rijlaarsdam  zijn zondag 12 november de beide Rabo publieksprijzen uitgereikt van de Groene Hart Kunstprijs.

Eric Kerkvliet

Werk van Erik Kerkvliet

De Rabo Bezoekers Publieksprijs kent voor het eerst in zijn 8-jarige bestaan een gedeelde 1e plaats: José Wester uit Woubrugge en Eric Kerkvliet uit Leiden behaalden elk 37 stemmen.
Jose Wester leverde een magisch realistisch kunstwerk in, getiteld Verborgen. Met als motivering ‘Restant Groene Hart past langzamerhand in de 10 vakken van een bijna overbodig geworden doos, maar wordt door enkele veenbewoners in veiligheid gebracht’, zette zij zeer gedetailleerd een eierdoos, voortgetrokken door libelachtige insecten, op het doek.

José Wester

Eierdoos van Jose Wester

Eric Kerkvliet kwam met een ruimtelijk realistisch olieverfschilderij, met schitterend trompe l’oeil effect: Het Groene Hart – een Omsloten Juweel. Een prachtig weids landschap met mooi wisselend licht en boeiende luchten, met op de achtergrond de opdringende urbanisatie.
De 2e prijs ging met 26 stemmen naar Simone Verlaan uit Alphen aan den Rijn, met haar schilderij/sculptuur Zoals het is. Het verbeeldt de aanpassing door de mens van het landschap door de creatie van een plek waar nu niet inheemse Hooglanders leven…
De 3e prijs met 24 stemmen ging naar Hugo de Haan uit Bodegraven, met zijn schilderij Winterlicht: een sprookjesachtig sneeuwlandschap met lage horizon, en imposante winterse wolkenluchten.

Erik van Elven

Werk van online winnaar Erik van Elven

Tot de op de laatste dag werd er op de website druk gestemd voor de nummers 1 en 2, maar uiteindelijk is Erik van Elven met 575 stemmen als winnaar uit de bus gekomen met zijn olieverfschilderij op dibond Koetjes aan de Machinesloot: een typisch Hollands weidelandschap met koeien, gras en water, een symbool van rust en ruimte.
2e prijswinnaar, met 476 stemmen werd Sylwia Schongart uit Woerden en de 3e prijs ging met 266 stemmen naar Loes Smit-van Zwieten uit Alphen aan den Rijn.
De volledige uitslag staat online op  www.groenehartkunst.nl