Raad akkoord met begroting

Nieuwkoop – De gemeenteraad is donderdag 8 november akkoord gegaan met de najaarsnota en ook de begroting voor 2019 is goedgekeurd.

Burgemeester Buijserd

In 2019 ontvangt de gemeente in totaal 96 miljoen, maar aan de andere kant gaat dat er ook weer uit. De financiële situatie is redelijk stabiel, er is een spaarpot van ca 20 miljoen. Toch waarschuwt burgemeester Buijserd (hij is ook portefeuillehouder financiën) om voorzichtig te zijn. ‘We moeten inde komende periode maar eens duidelijke keuzes gaan maken. Er is geen geld voor alle zaken, een spaarpot van 20 miljoen kan ook leeg raken. Er is enorm veel te doen in een energietransitie, maar ook verkeersveiligheid, de zorg en het woonbeleid vragen om extra inspanningen.’

Het ging donderdag in de raad niet over grote geldverslindende projecten, maar over het plaatsen van bladkorven, meer inzicht in de perspectief plannen bij Jeugdzorg, zwaar wegverkeer en het verantwoorden van fractievergoedingen. Deze zaken werden in vier moties opgevoerd en aangenomen door de raad.

De bijgestelde najaarsnota laat een overschot zien, 2018 wordt waarschijnlijk afgesloten met een positief saldo van ruim 6 ton.

Meer inzicht in de cijfers van de begroting op http://www.nieuwkoop.nl/home/begroting-2019_45635/