Raarmeer transformeert

Transformatie is het toverwoord van de politiek. De zorgvoorziening moest op de schop. De inrichting van onze woonomgeving moet anders. De landelijke bemoeienis moet plaats maken voor lokale fanaten.

Good old bles uitgelicht

Ook Raarmeer doet hier aan mee. Het inrichting van het landelijke gebied staat al lange tijd ter discussie. De eindstreep lijkt inzicht. Nog twee bijeenkomsten van onze raadslieden en dan krijgt het plan de klap met de hamer.

Maar wat gaan ze nu precies besluiten. Dikke pakken papier aangevuld met onduidelijk kaartmateriaal en diverse aanvullingen en wijzigingen gaan in bespreking. Maar beste inwoners let op je tellen.

Ik heb mijn oor te luisteren gelegd en wat gaat er nu precies veranderen.

Het boerenland in het zuiden van Raarmeer wordt ingepikt door de natuurfanaten. Honderd hectare moet eraan geloven. Onduidelijk blijft waar, maar wat doet het er toe als je voortbestaan in het geding is.

Elke boerenschuur wordt ingezet voor bedrijven die niets meer met het boerenland te maken hebben. Weg is de rust. Het geloei van de koeien wordt overstemd door ronkende motoren.

En als je denkt dat dit alles is, dan heb je het mis. In het noorden van Raarmeer gaat het nu toch echt los. Dachten ze daar dat de grootschalige tuinbouw een halt toe was geroepen. Zet dit plan de deur weer wagenwijd open. Het gebied is met een bijzonder raster ingekleurd.

En wat gebeurt er met mijn stal. Ik kon hem niet meer terug vinden op de kaarten. Als u de stal vindt, meldt dit dan even aan

Good Old Bles