Rabo biedt beperkt pinnen in Nieuwveen

Nieuwveen – De (Rabo)pinautomaat verdwijnt van het Teylersplein, maar er komt een mobiel pinapparaat eens per week voor terug.

pinautomaat nvn

De Rabobank heeft laten weten dat de pinautomaat uit veiligheidsoverwegingen uit het pand aan het Teylersplein verdwijnt. Er komt echter één keer per week een mobiele pinautomaat voor terug. Waarschijnlijk niet op het Teylersplein, maar meer in het centrum van het dorp, op het Liemerhof.

Daarmee geeft de bank deels gehoor aan de massale oproep van de inwoners (er werden 400 handtekeningen ingezameld – red) om een alternatief te bieden. De bank wilde niet alleen vanwege veiligheidsaspecten, maar ook uit zakelijke overwegingen de pinautomaat weghalen. ‘Het aantal pintransacties op het Teylersplein is gewoon erg afgenomen,’zo vertelde commercieel directeur Lonneke Tax.

Gezien de vele reacties wilde de bank toch een handreiking doen. Deze boodschap is inmiddels aan de dorpsvereniging medegedeeld, omdat de dorpsvereniging een peiling had gehouden. Ook krijgen alle betrokken Rabobankklanten een schrijven over de aanstaande veranderingen.
De bank benadrukt dat er tevens ook individuele mogelijkheden op maat zijn. Mensen kunnen voor geldopnamen of advies een medewerker van de bank aan de deur krijgen. Daar moet dan wel extra voor betaald worden. Daarnaast is de bank in overleg met het management van Ipse de Bruggen om te bezien of de pinmogelijkheden zo toereikend zijn.