Rabobank verhoogt bijdrage deelnemers Rabobank Sponsorfietstocht!

Zondag 25 juni stapten ruim 3.500 deelnemers weer op de fiets om een bijdrage bij elkaar te fietsen voor hun favoriete vereniging of stichting tijdens de Rabobank Sponsorfietstocht. Alle deelnemers trotseerden zondag de harde wind en regen. Om de deelnemers extra te belonen voor hun inzet heeft Rabobank besloten om de bijdrage per uitgereden route met € 1,- te verhogen en wordt een bedrag van ruim € 31.000,- uitgekeerd!

Rabobank Sponsorfietstocht 2-2

Extra beloning voor deelnemers
‘De weersvoorspellingen voor zondag waren niet erg positief en de harde wind heeft ook niet echt geholpen. Om de deelnemers die dit jaar wel de wind en regen trotseerden – en hiermee hun favoriete vereniging of stichting wilden steunen – extra te belonen, hebben we besloten om de bijdrage per uitgereden rit te verhogen’ aldus Dennis Kooren, directievoorzitter bij Rabobank Groene Hart Noord. ‘Wij keren nu een bedrag uit van ruim € 31.000,- aan lokale verenigingen en stichtingen. Een mooi sponsorbedrag dat gebruikt gaat worden voor de vele initiatieven en clubkassen’. Favoriete verenigingen en stichtingen ontvangen binnenkort een sponsorbedrag tussen de € 350,- en € 500,-.

Een feest op de startlocaties
Deelnemers konden een route van 20, 40, 60 of 100 kilometer fietsen. De routes werden gereden door polders, langs weilanden en de verschillende dorpskernen. Bij Sportvereniging DOSR in Roelofarendsveen startten de meeste fietsers hun route. De vrijwilligers van de stempelpost telden alleen al op deze locatie 630 deelnemers. Sportvereniging DOSR viert dit jaar haar 90-jarig jubileum en de Rabobank Sponsorfietstocht was één van de vele activiteiten in dit jubileumjaar.

Ook de Rijnenburgermolen in Hazerswoude Rijndijk was een gezellige locatie om de route te starten of te stempelen. De wieken van de molen draaiden volop door de harde wind. Eenmaal aangekomen bij de molen konden de deelnemers een rondleiding door de molen krijgen. De vrijwilligers en bestuursleden van Stichting de Rijnenburgermolen bakten pannenkoeken om zo de kas van de stichting nog eens extra te spekken.

Fanfares, Shanty- en zangkoren verzorgden het muzikale intermezzo op de startlocaties. Samen met de lokale EHBO verenigingen, tientallen vrijwilligers van de startlocaties en 50 medewerkers van Rabobank Groene Hart Noord werd het ondanks het weer een gezellige en sportieve dag.

Een aandeel in elkaar
Het verenigingsleven is enorm actief. Met de Rabobank Sponsorfietstocht ondersteunt de Rabobank de lokale samenleving en laat op deze manier haar maatschappelijke betrokkenheid zien. Zo leveren ze met elkaar een bijdrage aan het realiseren van een droom of wens van één van de vele verenigingen. Verenigingen, sportclubs, stichtingen, koren, fanfares, buurtinitiatieven en welzijnsorganisaties: zij konden zich allemaal inschrijven voor de Rabobank Sponsorfietstocht.

Bedankt!
Rabobank Groene Hart Noord kijkt terug op een hele mooie geslaagde dag. Het enthousiasme van de deelnemers, de geweldige inzet van alle startlocaties, de complimenten die wij ontvingen en het muzikale intermezzo die weer voor de gezellig noot zorgden.