Rabobank zet voedselverspilling op de kaart

Regio – Rabobank Groene Hart Noord hield maandag 30 oktober de ledenavond Banking for Food met gastspreker Rudolph van Veen. Ruim 600 leden ontmoetten elkaar in Theater Castellum in Alphen aan den Rijn. Het tegengaan van voedselverspilling stond centraal.

bank rudolf

Rudolph van Veen aan het woord

Gilles Boumeester, Global Head Rabo Research Food and Agribusiness, presenteerde de visie van de Rabobank op Banking for Food. De Rabobank wil samen met partners een bijdrage leveren aan het wereldwijde voedselvraagstuk. Banking for Food is gericht op het verbeteren van de toegang en de beschikbaarheid van voedsel. Als basis daarvoor moeten voedselketens economisch stabiel zijn. Het verminderen van voedselverspilling vormt hierbij een rode draad.

Gastspreker Rudolph van Veen
Rudolph van Veen maakte een tijdreis door zijn carrière en ondernemerschap van Meesterkok en patissier naar TV maker. Samen met lokale ondernemers, Annette van Ommen-Bos van de Sfeerstal uit Nieuwveen en Sven Thorissen van Foodloop, gaf hij tips om voedselverspilling tegen te gaan.

Prijsvraag
Tijdens de borrel konden de leden onder het genot van een gered hapje hun tips om voedselverspilling tegen te gaan invullen op een kaartje. De meest originele tip wint een mooi schilderij over voedsel gemaakt door een kunstenaar van Atelier Verfstreken. Atelier Verfstreken helpt mensen met een verstandelijke beperking hun artistieke talenten te ontwikkelen.

Rabobank Groene Hart Noord kijkt terug op een geslaagde avond. Een avond waar leden elkaar en de directie en medewerkers van de bank konden ontmoeten. Een avond waar iedereen zich bewust geworden is van de noodzaak om voedselverspilling tegen te gaan.