Recital met Bach en Brahms

Nieuwkoop – De pianist David Kuyken is de onwankelbare pijler onder serie kamermuziek, die steeds in de in Remonstrantse Kerk wordt gehouden. Er is een jubileum op 18 februari.

David Kuyken

David Kuyken

Vijfentwintig jaar Stichting Kamermuziek in Nieuwkoop betekent niet alleen vijfentwintig jaar bezielende artistieke leiding door Diana Bohnenberger. Het betekent ook vijfentwintig jaar concerten op het allerhoogste niveau door meesterpianist David Kuyken, in solorecitals en in alle denkbare kamermuziekbezettingen. Een extra jubileum dus, op zaterdag 18 februari in de Remonstrantse Kerk.

Naast concertpianist is David Kuyken hoofd van de vakgroep piano aan het Conservatorium van Amsterdam. Mede door zijn imposante netwerk in de muziekwereld kan het Nieuwkoopse publiek al vele jaren genieten van solisten en ensembles van internationale klasse. Hij mag dan ook worden beschouwd als belangrijk deel van het fundament onder de serie en als aanjager van het jarenlange succes.

Tijdens het komende concert hoort u het Preludium BWV 543 van Bach in een bewerking van Liszt, Brahms’ Ballades op. 10 en diens sonate nr. 3, een meeslepend en monumentaal bouwwerk, met recht gezien als een van de hoogtepunten uit de romantische pianoliteratuur.

  • David Kuyken, piano: zaterdag 18 februari 2017, 20.00 uur, Remonstrantse Kerk, Dorpsstraat 131, Nieuwkoop
  • Kaarten: volwassenen € 25,00 / kinderen en jongeren t/m 18 jaar € 6,00, verkrijgbaar bij ’t Gouden Hart van Nieuwkoop, Dorpsstraat 105, 0172-579292
  • Zie ook www.kamermuziek-nieuwkoop.nl