Remco Vleerlaag winnaar Halve Marathon

Nieuwkoop – Remco Vleerlaag heeft opnieuw de Halve Marathon van Nieuwkoop gewonnen. In tegenstelling tot verleden jaar moest de Alphense atleet nu vol aan de bak.

7 september 2015

Foto: Vorig jaar bleek Vleerlaag ook al de sterkste, dit jaar maakte Senesi het hem op de valreep nog lastig!

De start van Vleerlaag was overweldigend, even voorbij het Noordse Dorp had hij al ruim afstand genomen op Matteo Senesi uit Utrecht en de plaatselijke favoriet Brent Pieterse, die beiden toen al ruim 50 seconden moesten toegeven. Op krap een minuutje volgde Liselotte van den Berg op de vierde plaats. Het leek dus een simpele zege voor Vleerlaag te gaan worden, maar Senesi wilde niet opgeven.

Op de Hollandse Kade liep Senesi weg bij Pieterse en liep hij, zij het langzaam, toch weer  in op de koploper. Bij de watertoren was het verschil teruggebracht naar krap 30 seconden en leek het zowaar nog spannend te gaan worden. Vleerlaag bleef echter koel, in het laatste gedeelte op het fietspad achter het Zuideinde,  gaf hij de winst niet meer uit handen en finishte hij in 1.15:40. Senesi pakte op 12 seconden het zilver en Brent Pieterse in 1.17:50 het brons.

Vleerlaag: “Mijn start was prima, ik kon gelijk een aardig gaatje slaan. Na Woerdense Verlaat deed ik het iets rustiger aan, maar moest in De Oude Meije weer vol aan de bak omdat Senesi dichter bij kwam. Gelukkig kon ik de voorsprong van een half minuutje consolideren en wist ik dat hij dat in de laatste kilometers nooit meer goed kon maken!”

Bij de dames zorgde de 34 jarige Liselotte van den Berg uit Zoeterwoude Dorp voor een aangename verrassing. Lange tijd lag zij in het mannengezelschap op de vierde plaats (ze werd uiteindelijk 5e) en leek een parcour record in het zicht. Dat lukte haar echter niet, maar de tijd van 1 uur, 22 minuten en 49 seconden was bijzonder fraai. Van den Berg : “Verschrikkelijk blij met de winst hier in Nieuwkoop, de omstandigheden (harde wind red.)  waren  erg moeilijk, desondanks loop ik hier een PR en dat geeft vertrouwen voor de toekomst, ik weet dat er voor mij nog meer in zit!”

Auteur: Adrie van Lith
Foto bron: www.dehalvemarthonnieuwkoop.nl