Ruim 14 mille voor Hospicegroep Alphen-Nieuwkoop

Ter Aar – De Tweede Rotary Bike Challenge, met als ambassadeur streekgenoot en schaatslegende Henk Angenent, heeft zondag het recordbedrag van 14.001 euro netto opgebracht.

Dit hebben 355 deelnemers bij elkaar gefietst voor het goede doel: de Hospicegroep Alphen-Nieuwkoop. Hier ben ik helemaal stil van, absoluut geweldig,’ aldus bestuurslid Koosje de Koeijer van de Hospicegroep Alphen-Nieuwkoop, die de cheque in ontvangst nam uit handen van Dennis van der Werff van Rotary Ter Aar en omstreken.

Koosje de Koeijer voltooide zelf de 120 kilometer met Henk Angenent als voortrekker van haar team. Tientallen teams en individuele deelnemers reden 120, 70 of 30 kilometer door het Groene Hart rondom Ter Aar, Nieuwkoop en Alphen.

Langs het geheel bewegwijzerde parcours konden de deelnemers onder meer genieten van zelfgebakken appeltaart. Bij de finish, op het Lindeplein, telde niet de snelste tijd, maar was de winst voor degene die het dichtst bij de zelf voorspelde eindtijd zat. Dat was voor de teams op de 30 kilometer de Van der Werffgroep team 2; voor de 70 kilometer Top Systems en de winnaar van de 120 kilometer werd het team Stichting Rijnkade.

Wie nog niet moe genoeg was van de tocht zelf, kon zich op het Lindeplein alsnog in het zweet fietsen op een stilstaande fiets: zo snel mogelijk een kilometer afleggen. Winnaar van dit onderdeel werd Ofke Teekens, in 55,50 seconden. Dat komt neer op een snelheid van 64 kilometer per minuut.