Rustig en kalm weer

Regio – De week begint met nog wat zon in het zuiden. In de rest van het land is iets meer bewolking en kan een buitje voorkomen. Het wordt dan 17-20 graden. De dagen daarna blijft het rustig en vrij warm.

wolken2
Vandaag beginnen we ‘s morgens opnieuw met mistbanken. Als de mist is verdwenen breekt in het zuiden de zon flink door. Het midden en noorden hebben te maken met wolkenvelden. Af en toe komt ook daar de zon tevoorschijn. Er is een kleine kans op een buitje. De temperatuur varieert van 17 graden in het noordwesten, 18 in het midden en 19 à 20 in het zuiden. Er staat daarbij een zwakke tot matige noordoostenwind.
In de nacht naar dinsdag hebben we een mix van wolkenvelden en opklaringen. Het is overwegend droog en er kan weer dichte mist ontstaan. Het koelt af naar 13-10 graden in de kustgebieden en onder de bewolking tot lokaal 6 graden in opklaringsgebieden.
Dinsdag is het op sommige plaatsen eerst erg mistig. Als de mist is verdwenen houden we een afwisseling van zon en wolkenvelden. In het noordoosten is de bewolking het dikst en kan lokaal een buitje voorkomen. In het zuiden schijnt de zon het vaakst en blijft het droog. Bij een zwakke tot matige oostenwind wordt het 16 graden op de Wadden en lokaal 20 in Zeeuws-Vlaanderen.
Woensdag t/m vrijdag hebben we een afwisseling van zon en wolkenvelden. Vooral op donderdag moet de neerslagradar even in de gaten worden gehouden, dan is de kans op een bui net wat groter. De wind houdt zich rustig en draait naar een zuidelijke richting. Daardoor gaat de temperatuur, afhankelijk van de hoeveelheid zon, omhoog. Onder de bewolking is het een graad of 19. Bij voldoende zon kan het zeker vrijdag ruim 20 graden worden.
Vanaf het weekend krijgen depressies weer vat op ons weerbeeld. De wisselvalligheid neemt toe en ook de wind gaat aantrekken. De temperatuur moet daarbij wat inleveren.

Bron: weeronline