Rustig en nat van oud naar nieuw

Nieuwkoop – De jaarwisseling is in het grootste deel van het land rustig verlopen. Ook in deze regio bleef het redelijk rustig.

Vernielde ruit van bushokje aan Achterweg in Nieuwkoop

In het gebied rond Gouda, Alphen aan den Rijn en Leiden was het zelfs rustiger, dan in voorgaande jaren, zo meldt de Veiligheidsregio Hollands Midden. Er zijn wel enkele mensen aangehouden voor het plegen van vernielingen, mishandeling en het afsteken van illegaal vuurwerk, maar grote incidenten op het gebied van de openbare orde bleven uit.

Op diverse plaatsen was in de vooravond een kindervuurwerkshow, die erg nat verliepen. Juist op dat moment regende het behoorlijk. Er was veel belangstelling maar (in Nieuwveen) minder dan in voorgaande jaren. Na middernacht was het wel droog, maar stond er een stevige wind, die vuurwerk afsteken lastiger maakte. Rond 02.00 uur doneerde Pluvius weer gul aan Moeder Aarde en dat zal ook de reden geweest zijn dat het verder rustig bleef.

Behalve wat vernield straatmeubilair lijkt de schade beperkt. De gemeentelijke reiniging was op Nieuwjaarsdag al vroeg in de weer om diverse straten en pleinen schoon te vegen.