Samenwerken met Stichting Leergeld

Nieuwkoop – Onder het motto: Alle kinderen doen mee!, ondertekenden wethouder Paul Platen en Marco Sikkel, voorzitter St. Leergeld Zoetermeer e.o. op 2 maart een samenwerkingsovereenkomst met de Stichting Leergeld.

De stichting richt zich op schoolgaande kinderen tussen de 4 en 18 jaar uit gezinnen met een laag inkomen. In deze gezinnen is vaak niet genoeg geld om bepaalde schoolkosten te betalen. Denk daarbij aan een computer, een goede fiets of mee gaan op schoolreis. Stichting Leergeld zorgt ervoor dat ook deze kinderen mee kunnen doen.
Wethouder Platen: “We werken al een aantal jaar samen met het Jeugdsport- en Jeugdcultuurfonds. Door nu ook een samenwerking aan te gaan met de Stichting Leergeld vergroten we de kansen voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen om mee te doen. Stichting Leergeld biedt een laagdrempelig loket voor ondersteuning bij onder meer de aanschaf van schoolspullen. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling en toekomst van deze kinderen.”
De stichting verstrekt alle voorzieningen in natura of in de vorm van tegoedpasjes. Vanaf 1 april 2018 kunnen gezinnen uit Nieuwkoop gebruik maken van de Stichting Leergeld. Kijk voor meer informatie op www.elkkinddoetmee.nl.

Bron: www.nieuwkoop.nl