Schilderijen van papier

Nieuwkoop – In het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten is van 5 december 2017 t/m 4 februari 2018 de tentoonstelling ‘Zielswegen’ van Katja Berkenbosch te zien.

Persfoto Natuurmonumenten - Expositie Papierkunst Zielswegen in bezoekerscentrum_NM

Papierkunst van Katja Berkenbosch

Katja gebruikt voor haar schilderijen diverse soorten papier. Zij scheurt en snijdt het papier in kleine stukjes en bouwt hiermee een afbeelding dakpansgewijs op. Door deze manier van werken ontstaat er een diepte werking en vermengen de kleuren zich prachtig tot een eigen karakter. In haar werk zijn brieven, vlinders, het labyrint, vleugels en architectonische vormen terugkerende beelden te zien. Er zijn accenten van bladgoud en -zilver die een spel met licht en donker aangaan.

Spiritueel

Katja noemt haar manier van werken meditatief. Zij laat een ‘spirituele zoektocht’ zien door een wereld te creëren gevuld met symbolen, kleuren en structuren. De symbolen zijn zowel persoonlijk als universeel van aard. De rechte abstracte vormen verbeelden haar omgeving; het leven in de stad, maar er is dan altijd een uitweg te zien naar de natuur, de ziel of diep in het labyrint. Het is een vorm die haar uitnodigt tot het maken van panelen in verschillende sferen. Deze beleving wil ze graag overbrengen op de toeschouwer.

De expositie is gratis te bezoeken op de bovenverdieping van het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten aan de Dorpsstraat te Nieuwkoop.

Foto: Natuurmonumenten