Sensoor: voor een luisterend oor

Nieuwkoop – Iedereen heeft van weleens behoefte aan een vertrouwelijk gesprek. De meeste mensen kunnen hiervoor terecht bij familie of vrienden. Toch kan het gebeuren dat er niemand is om mee te praten. Of het is een te grote stap om het verhaal aan een bekende te vertellen. In dat geval biedt Sensoor de oplossing.

sensoor

Sensoor is dag en nacht, het hele jaar door, bereikbaar voor mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek. Per mail, alle dagen van de week per chat en 24/7 per telefoon. Met dank aan ruim 1000 vrijwilligers die daarvoor training en begeleiding krijgen. Iedereen vanaf 15 jaar kan contact opnemen met Sensoor voor een gesprek van mens tot mens. www.sensoor.nl

Sensoor kan niet bestaan zonder bijdrage vanuit de overheid. Deze bijdrage werd door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) betaald. Dit stopt eind 2017. Omdat de gemeente de activiteiten van Sensoor van meerwaarde vindt voor de inwoners, draagt zij vanaf 2018 zelf bij aan de financiering ervan. Zo zorgen we er met elkaar voor dat er naar elk verhaal geluisterd wordt!

Bron: www.nieuwkoop.nl