September expositie Reghthuys

Nieuwkoop In de maand september exposeren Wil Westerweel en Eef Wezenberg  in het Reghthuys in Nieuwkoop, met urbex fotografie en glassculpturen.

Kubus-rood-gelaagd-01141

De expositie wordt geopend op zondag 10 september 2017 om 15.00 uur. Fotograaf Peter van Tuyl zal e.e.a. vertellen over urbex fotografie; Eef Wezenberg over zijn ‘glaswerk’. De opening wordt opgeluisterd door het pianotrio Opus 1.

Bezoekdagen van de expositie zijn verder: op zaterdag 9, 16 en 23 september van 10-16 uur, op zondag 10, 17 en 24 september van 13-16 uur. De toegang is gratis.

Locatie: Het Reghthuys, Reghthuysplein 1, 2421 BE Nieuwkoop. Zie ook: www.reghthuys-nieuwkoop.nl

Fotograaf Wil Westerweel heeft een fascinatie voor verlaten, vervallen gebouwen als oude boerderijen, ziekenhuizen, kastelen, hotels en kerken. Daarmee is hij een vertegenwoordiger van urbex fotografie –  een samentrekking van urban (beschaving) en exploration (onderzoeken). Met een groot gevoel voor symmetrie, perspectief en lichtinval nodigt Westerweel je uit om binnen te stappen in de intrigerende wereld van vergankelijkheid.

Als verzamelaar bezocht Eef Wezenberg vaak het Tjechische Novy Bor, waar hij een keer werd uitgenodigd zélf een glasobject te ontwerpen. En zo gebeurde het dat hij, naast verzamelaar, ook kunstenaar werd. Hij verdiepte zich in de mogelijkheden en beperkingen van glas –  en met name van optisch kristal. Hij is vooral geboeid door de kleuring, die vanuit elk gezichtspunt weer anders is. Zijn strakke geometrische ontwerpen worden nog altijd in Novy Bor uitgevoerd.