Sfeervolle sportverkiezing 2017

Nieuwkoop – De sportverkiezing in de gemeente Nieuwkoop is opnieuw een succes geworden. Bij Hoeve Rijlaarsdam was er een gezellige, losse sfeer dankzij de aanwezigheid van ongeveer tweehonderd sportliefhebbers.

winnaars sp verkiezing

Winnaars van de sportverkiezing

Na een kort welkomstwoord van voorzitter Marianne Hebbink, nam presentator John Kwakkenbos de microfoon over en op vlotte en vakkundige wijze werd het publiek door deze verkiezingsavond geloodst.

Bij de sportman van het jaar is voor de tweede maal Jetze Plat de grote winnaar door zijn Paralympische prestaties als handbiker in Rio. Daar won hij goud op de triatlon en brons op het onderdeel handbiken.
De sportvrouw van het jaar werd dit jaar Melissa Wijfje. Via skype kon Melissa haar prijs in ‘ontvangst’ nemen. De drie genomineerde sportmannen, naast Jetze ook Jens Toornstra en Rob Tersteeg, waren wel aanwezig.
De sportorganisatie werd het Radioteam RTV Hollands Midden / RTV Lokaal. Dit radioteam was de hele avond aanwezig om live verslag te doen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Samenwerking tussen Adrie van Lith (re) en Henk den Brave resulteert in “mooie” radio met veel vrijwilligers

Het sporttalent werd door de Rabobank verblijd met een stimulatiecheque van € 250,-. Daan Kool was de trotse winnaar van het schaatsbeeldje en de geldprijs.

Bij de sportkanjer ging Monica Kranenburg (schietsport) er met de prijs vandoor.

Vorig jaar pakten de heren van volleybalvereniging Waterlanders de prijs van de beste sportploeg, dit jaar waren de volleybaldames de winnaars.
Er werden voorts acht vrijwilligers gehuldigd, die namens verschillende verenigingen waren genomineerd: Kees van der Hoorn – STG Ter Aar; Jan van der Vlugt – Tennisvereniging Ter Aar; Ruud van Eijk – Zwemvereniging de Plas; Trudy Nielen – De Bumperlaars, voetbalelftal Ipse De Bruggen; Sjanie Rademaker – Gymvereniging De Zevensprong; Leo Zwanenburg – Novo Stars Basketbal vereniging en Theo v.d. Helder – Nicolaas Boys.