Sint Maarten, Sint Maarten

Sinte Sinte Maarten, de koeien hebben staarten ….. De kinderen zingen dat binnenkort weer.

Aapje

Maar de staart van Irma heeft huisgehouden op Sint Maarten, er staat geen huis meer zonder zware schade. Het eiland is een onderdeel van ons Koninkrijk waar ze nauwelijks Nederlands spreken maar Engels, dat is voor de toeristen industrie zeggen ze. Er is een soort ministaatje van 45 duizend mensen met een premier en een regering die niet in staat is om de criminaliteit te bestrijden. Met hotels die niet voor fatsoenlijke werkgelegenheid zorgen. Gewoon een Caraïbisch broeinest.

En dat gaan we dan met geld van TV acties en de Nederlandse regering weer opbouwen? Aapje vindt dit een goed moment om te stoppen met dat gedoe van een eigen land binnen het Koninkrijk. Wie naar Nederland wil komen is na een screening welkom, mits ze Zwarte Piet accepteren.

De rest mag het eiland gewoon hebben of zij verkopen het aan Frankrijk. De rotzooi verantwoord opruimen en de natuur haar gang laten gaan.

Wie gaat er dan ook wonen in een gebied met zoveel orkaan risico?

Je gaat toch ook niet 5 meter onder zeespiegel wonen als je weet dat jouw bodem nog verder daalt en de zeespiegel stijgt?

Of kan dat alleen in Sint Raarmeer waar ze de criminaliteit met Buurtpreventie onder controle hebben?

Aapje