Smullen van slot voetbalcompetitie

Regio – De competitieleiders in de diverse klassen van het zaterdagamateurvoetbal hadden zich geen beter scenario kunnen wensen. Want wat stáán er een paar wedstrijden op het menu!

In de tweede klasse C staan onze gemeentelijke clubs TAVV en SV Nieuwkoop lijnrecht tegenover elkaar. De Aardammers kunnen nog via een Houdini-act aan de nacompetitie ontsnappen bij winst, al is het daarin wel afhankelijk van Lugdunum. Het onderlinge verschil in doelsaldo tussen Lugdunum en TAVV is drie punten in de stand en vijf doelpunten qua doelsaldo in het nadeel van de Ter Aarders. De Nieuwkopers moeten eenzelfde resultaat halen om rechtstreekse degradatie te ontlopen na de nederlaag tegen concurrent CVC Reeuwijk. Bij verlies en gelijkspel zijn de platvissen gedegradeerd.

Naast Zevenhoven-Sportief in 4C, een wedstrijd die met alle respect weinig meer om het lijf heeft qua beslissingen in de eindstand, staan er nog wel degelijk belangen op het spel voor onze streekclubs NSV’46 en SV Aarlanderveen. In punten staan deze twee clubs exact gelijk aan kop, maar het doelsaldo van de koeten is twee doelpunten beter. Dat kán weleens doorslaggevend zijn. In de eerdere ontmoeting won NSV’46 met 7-0 thuis van SPV’81 en nu volgt de confrontatie in Polsbroek. In hun inhaalrace richting de koppositie wist Aarlanderveen in blessuretijd Kamerik te bedwingen met 2-1. De stugge blauwwitten ontvangen nu op eigen veld de titelkandidaat. De mannen van Linstra en Van Hof zullen boven zichzelf moeten uitstijgen en een forse uitslag neer moeten zetten om NSV’46 in verlegenheid te brengen. Dat wordt een spannende middag voor beiden en grote vraag is wie het beste met de druk kan omgaan. Inzet is dus het kampioenschap en anders rest nacompetitie voor promotie na het mislopen van de titel.

Vanaf 14.00 uur zitten Eddy van Vliet en André van der Voort in de studio. Zij houden de diverse ontwikkelingen bij in de regio met het oog op nacompetitievoetbal. Voor de actualiteit op de velden zijn onze verslaggevers Theo Leliveld, Adrie Wahle, Adrie van Lith en Roy van Lith ter plaatse om de luisteraars op de hoogte te houden. Het programma Aanvallen & Verdedigen zal duren tot 17.00 uur en is te horen via 107.4 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel, Ziggo abonnees via DTV kanaal 43 en uiteraard via de website www.rtvhollandsmidden.nl