Sociaal is saai

Nieuwkoop – 10 onder 1 kap en bouwmarktschuttingen aan straatkant? In de meningsvormende raad van 8 juni had Kees Hagenaars van MPN-PN zijn menig al klaar: Sociaal is Saai.

Hagenaars  is niet erg enthousiast te zijn over de ontwerpen van de locaties voor sociale woningbouw in Langeraar en Nieuwveen. ´Deze keer geen prachtige verhalen over een inspirerende omgeving waar het ontwerp en het groen een weldadige uitstraling hebben op het welzijn van de bewoners, zoals dat in de plannen voor de dure wijken wel was te lezen´, aldus Hagenaars.

Hij constateerde een schril contrast waar de minder draagkrachtigen een woning krijgen aangeboden in de vorm van twee grote woonblokken, tien onder één kap in een fantasieloos straatbeeld met parkeerplaatsen voor de deur door de gehele straat. Ook inwoners met een kleinere beurs hebben recht op een fraaie inspirerende groene wijk waar het goed wonen is en waar je fijn thuis kunt komen, vindt Hagenaars.

Hij kreeg geen steun van de andere partijen in de raad en besloot het in de besluitvormende raad te houden bij een stemverklaring waarin hij het standpunt nog eens nadrukkelijk onder de aandacht van het college bracht met het uitdrukkelijke verzoek hier bij de verdere uitvoering serieus naar te kijken.