Spannend

De formerende partijen hebben aangekondigd om donderdag 26 april een Coalitieakkoord te presenteren, maar gaat dat lukken?

Wordt het echt SBN – CDA – NN? Of breekt het nog af op een principieel punt?

Maar wat is principieel? De zondagsrust, een sluitende begroting, gemeentelijke herindeling, gender neutrale toiletten in het gemeentehuis, nog meer van “buiten naar binnen “werken? Wie heeft er eigenlijk nog principes?

Wie worden de wethouders?

Over de periode 2014-2018 hebben landelijk 612 wethouders niet de eindstreep gehaald. Dat is 40% van het totaal. Om gezondheidsreden 102, een ander baan gevonden 95, politieke conflicten 158 en 49 om fraude en integriteit. (Stond in het AD) Wie durft deze hondenbaan aan?

Gaan we nog meer van buiten naar binnen werken? Mag iedere onbenul zijn mening geven? Gaan we daarnaar luisteren? Het lijkt wel een voetbalclub waar de supporters met capuchons op de trainer naar huis sturen. De democratie van de roepende minderheid.

Onze Guus blijft dus op het pluche en buigt zich over losse stoeptegels en kunstgras en ziet ze teveel vliegen (geef stilte een stem). Antoinette met haar politie achtergrond zal de knuppel wel in het hoenderhok gooien en een beetje de organisatie opschudden. En dan wethouder Pien maar die houdt het voor gezien, Berry heeft geen zin in die herrie. Het wordt een onbekende voor Natuurlijk Nieuwkoop, met als inburgeringscursus Ontdek Nieuwkoop. Nu moeten de wethouders nog langs een integriteitscommissie van BING/VNG. Dat moet toch voor de VVD een opluchting zijn.

Aapje