Special Guest bij Dixieland Jubilee

Nieuwkoop – Dick van der Maat is special guest op 8 oktober, tijdens een nieuwe aflevering van Dixieland Jubilee in De Hollandsche Leeuw aan de Dorpsstraat 74 in Nieuwkoop.

Dick2

Dick van der Maat

Het huisorkest Dixie Six All Stars treedt op met special guest Dick van der Maat op klarinet en saxofoon. Van der Maat is een bekende jazzmuzikant uit Amsterdam en tevens één van de oprichters van de voorloper van de Dixie Six All Stars, de Dick’s Dixie Six Band.

Samen met Feike Grit, trompet en Harry Hack op trombone vormt Van der Maat op zondag de frontline van de Dixie Six All Stars. De ritmesectie is het vertrouwde trio Carla Tavenier-Kok (b), Gerard Tavenier (bj) en Peter Valderpoort (dms). De band speelt de traditionele jazzmuziek uit de twintiger en dertiger jaren van de vorige eeuw: dixieland, New Orleans jazz en swing. Lekker in het gehoor liggende, toegankelijke jazzmuziek.

Dick1

De aanvangstijd is 15.30 uur. Ook serveert De Hollandsche Leeuw tijdens en na de Dixieland Jubilee een speciale ‘zondagshap’voor de speciale prijs van € 10,-.

Mathijs Tijsterman van De Hollandsche Leeuw, aan de Dorpsstraat 75 in Nieuwkoop, organiseert deze jazzmiddagen elke tweede zondag van de maand, vanaf 15.30 tot 18.00 uur. De toegang is gratis.