Speeddaten bij Longfonds

Regio – Bij het Longpunt Leiden is vrijdag 10 november een speeddate bijeenkomst. Door een aantal professionals uit de zorg worden vragen van mensen met longbeperking beantwoord.

longfonds_logo

Bijvoorbeeld: Heb je vragen over je inhalatiemedicatie? Wil je weten wat er nieuw is op dit gebied of je ze op de juiste wijze gebruikt? Hoe zit het nu met de voeding als je COPD hebt en hoe krijg je meer eetlust? Waarvan moet je juist meer of minder eten? Hoe krijg je die drinkvoeding een beetje lekkerder? Wat zeggen nu de getallen van een longfunctietest? En wat als die slechter is dan de vorige keer?

Op al deze vragen kan je antwoord krijgen tijdens de bijeenkomst van het Longpunt Leiden. Er zal een diëtist, een longfunctieanalist en een longverpleegkundige zijn (allen uit het Alrijne Ziekenhuis) om alle vragen te beantwoorden tijdens deze speeddate. De longverpleegkundige kan ook leefstijladviezen over de aanpassing van de levensstijl geven.

De bijeenkomst vindt plaats in het Kerkelijk Centrum de Regenboog, Watermolen 1, 2317ST te Leiden, van 14.30u tot 16.30u. Op de gratis toegankelijke maandelijkse bijeenkomsten van het Longfonds in Longpunt Leiden ontmoeten mensen met een chronische longaandoening, hun mantelzorgers en zorgverleners elkaar. Naast het opdoen van kennis zijn er ook mogelijkheden om ervaringen uit te wisselen en sociale contacten op te doen. Aanmelding kan via leiden@longpunt.longfonds.nl , maar is niet verplicht.