Speeltuin keuze is gemaakt

Nieuwveen – Kinderen uit Nieuwveen hebben onlangs hun favoriete speelplaats mogen uitkiezen voor in woonwijk De Verwondering.

Speelplaats

Er komt een speelplaats voor de jonge kinderen aan de zijde van de straat Liguster en een speelplaats voor de oudere kinderen met een voetbalveldje in het park.

Er was veel belangstelling op maandag 15 mei in het gemeentehuis. Er zijn heel wat bewoners, mey hun kinderen, op de inloopmiddag geweest waar bijna zeventig stemmen zijn uitgebracht. De stemmen zijn geteld en de meerderheid heeft gekozen voor ontwerp B bij de speelplaats voor kleine kinderen. De speelplaats met het glijbaanhuisje, de bandenschommel en duikelrek.
Bij de speelplaats in het park voor de groter kinderen is gekozen voor het klimparcours met de vogelnestschommel, duikelrek en junglebos met touwbrug, klimstam, slingertouwen en glijbaan.
Planning

De levertijd van de speeltoestellen is gemiddeld acht weken en dat betekent het nieuwe speeltuin gebeuren pas na de zomervakantie klaar is. De verwachting is dat de kinderen begin september in de nieuwe speeltuinen kunnen spelen! De trekpont (wat overigens niet aangelegd wordt als speeltoestel, maar als oversteek voor een rondje golfbaan) wordt rond half juli aangebracht.